Blog

Animatie figuren op letters www aan het werk voor de juiste SEO

Met de boeken die geschreven zijn over zoekmachine optimalisatie kun je een aardige boekenplank vullen. En op het internet zijn er heel veel artikelen over dit onderwerp te vinden die garant staan voor menig leesuurtje. SEO of Search Engine Optimization of te wel Zoekmachine optimalisatie is hard werken en stopt nooit.

Verhuisdozen met op de achtergrond computerschermen

Een contentmigratie is het verhuizen van de inhoud van je huidige website naar een nieuwe website. En net als bij een verhuizing moeten er plannen gemaakt worden hoe je zo'n project gaat aanpakken. Wie gaat er labelen, wie pakt de dozen in, wie bepaalt wat er weggegooid moet worden en wie bepaald welke nieuwe dingen gekocht gaan worden?

Potlood met daarbij een ingevulde meta tag description

Het invullen van de meta tag description is een onderdeel van het optimaliseren van je content voor zoekmachines. In deze tag beschrijf je kort waar je webpagina, blog, of product over gaat.

Graphic van een schilder achter een schildersezel met op de achtergrond SEO teksten

A picture paints a thousand words

Unieke en aantrekkelijk content op je website zal bezoekers opleveren en zorgen voor een hogere ranking in zoekmachines. Het zijn echter afbeeldingen die vaak de eerste indruk maken Staat er alleen tekst op een pagina dan zijn bezoekers, ondanks de interessante inhoud, geneigd af te haken. Met aantrekkelijke, toepasselijke en verrassende foto’s verhoog je de aandacht van de bezoekers.

Collage van foto's

Foto’s kun je met diverse beeldbewerkingprogramma’s verkleinen zowel wat betreft formaat als kwaliteit. Moet je echter veel foto’s in een keer verkleinen dan is het programma IrfanView erg handig. Zowel de kwaliteit als het formaat kunnen in een keer worden aangepast.